Wednesday, 22 May 2024

Brain Teasers For Kids

To help kids sharpen their thinking abilities and take a break from school, we've put together a list of age-appropriate brainteasers with answers.

1. Two neighbors who can never invite each other?
Answer:  Day and Night

2. One who explores the world yet remains in the same corner?
Answer:  A Stamp

3. The only darkness that light can see is ___.
Answer: Shadow 

4. I am the one who you always buy to eat but never actually ate me.
Answer: Plate

5. What goes up and down without moving?
Answer: Temperature 

6. Solders of night who afraid of sun?
Answer: Stars who are visible at night only.

7. I can run but I can't walk. I can run but I can't stop. Who am I?
Answer: Time

8. I don't have weight, I don't have speed still world's strongest man even can't hold me. Who am i?
Answer: Breath




Thursday, 17 May 2012

Easy way to create .srt

We often see the subtitle on the videos (movies, video songs, etc...). Mostly it is from the .srt file.


Now i am going to tell you tell you how to create a .srt file for a video.


Step : 1
Select a .avi video file lets say test.avi and put it in a folder say Demo.Now open a notepad and go file menu click save as and save empty file as test.srt in Demo folder.
Note: video and .srt file must have same name.


Step : 2
This is an important step. 
To create a standard srt file the content must be written in a fixed format ie.


index number
birth time  --> death time  
Subtitle Text
here,


index number : Sequence of subtitle statement
birth time      : Time from which corresponding statement will be visible
end time       : Time till statement will be visible
Subtitle Text  : Statement to be shown on video.




Exa:




Step : 3
Now run the test.avi in any video player that have subtitle option enabled(eg. vlc, windows media player, etc..). You will see the subtitle working.


Enjoy....